|
2017-08-08 08:57:37, kedd
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg bodza bogyó (tisztítva mérve)
löttyintésnyi (házi) vanília esszencia
cukor, vagy egyéb édesítőszer, ízlés szerint
lekvárzselésítő (pektin)
pár csepp frissen facsart citromlé
sterilizált lekváros üvegek
Vad bodzából is készítettem már, de a termesztett fajtából sokkal finomabb lett a végeredmény. A bodzabogyókat leszedegetem a szárról, megmosom és főzöm 8-10 percig. Botmixerrel turmixolom és szitán átpasszírozom a cuccot, így megszabadulok az apró magvaktól és a bogyók héjától. A szűrt levet visszateszem a lekvárfőző edénybe, ha kell, édesítem minimális mennyiségű cukorral (vagy egyéb édesítőszerrel), elkeverek benne pár csepp frissen facsart citromlevet, beleszórom a pektint (rá van írva a csomagolásra, hogy mennyi gyümölcshöz mennyi pektin kell, de én most kevesebbet tettem bele mert egy hígabb változatra vágytam) és még 3-5 percig főzöm. Elkeverem benne a vanília esszenciát, majd sterilizált* kisméretű üvegekbe szedem. Lezárom, fejtetőre állítom 5 percre (ez alatt vákuum képződik és tuti nem romlik meg a lekvár), majd száraz dunsztban (egy kosárban, plédek között, bebugyolálva) hagyom lassan kihűlni, majd irány a kamrapolc.
|
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
Címkék: lekvárzselésítő, édesítőszerrel, bodzabogyókat, megszabadulok, löttyintésnyi, átpasszírozom, csomagolásra, leszedegetem, bebugyolálva, visszateszem, végeredmény, készítettem, botmixerrel, termesztett, citromlevet, sterilizált, gyümölcshöz, édesítőszer, mennyiségű, kevesebbet, esszenciát, hozzávalók, lekvárfőző, változatra, beleszórom, turmixolom, esszencia, fejtetőre, magvaktól, minimális, kamrapolc, elkeverek, elkeverem, dunsztban, tisztítva, kisméretű, termesztett fajtából, bodzabogyókat leszedegetem, apró magvaktól, bogyók héjától, szűrt levet, lekvárfőző edénybe, hígabb változatra, vanília esszenciát,
|
|
|
|
Idő Őrizkednünk kell... Png nő Alázat Jónás Tamás – Végtelen b... Facebookon kaptam Krisztinától Szabolcska Mihály – Ákác... Fehér virág Facebookon kaptam Annuska bar... Facebookon kaptam Kerüld el az evangélium örömén... Facebookon kaptam Osváth Erzsébet - Gólya a réte... Minden harmadik... Facebookon kaptam A boldog családok mind hasonló... Aki nem dolgozik, ne is egyék Nem méltó hozzád Facebookon kaptam Akarat Amikor Jézus rátapos a lábadra Mai harmónia kártyám A jó emberek mindig szépek mar... Facebookon kaptam Cs Ildikótól Facebookon kaptam Facebookon kaptam Cs Ildikótó... Facebookon kaptam A kételkedés kezelése Akarat Facebookon kaptam Facebookon kaptam Facebookon kaptam Irgalom és ítélet A nemzeti hovatartozás kulturá... Nagyi telefonál Kerüld el az evangélium örömén... Éretlen vers Weöres Sándor - A hársfa mind ... Facebookon kaptam Leonardo da Vinci gondolata Facebookon kaptam Jó reggelt, jó napot mindenkin... Németh László tollából Alázat Kaffka_Margit Őrizkednünk kell... Facebookon kaptam Mai harmónia kártyám Nagyi telefonál Kellemes vasárnapi kikapcsolód... Facebookon kaptam Szép napot kívánok Régi emberek, akikre máig büsz... Facebookon kaptam Facebookon kaptam Cs Ildikótól Hazára minden embernek szükség... Akik bántanak téged Facebookon kaptam Alázat Jónás Tamás – Végtelen b... Albert Einsteinről Elköszönt Sose bánj semmit Facebookon kaptam A tömeg, a Mester, a módszer, ... Paul David Tripp Április 20 Facebookon kaptam Erdőn Szabolcska Mihály – Ákác... Facebookon kaptam A másik dolog, Facebookon kaptam Krisztinától Facebookon kaptam Aki nem dolgozik, ne is egyék Szép estét Facebookon kaptam Ágai Ágnes – Csendélet Nagyon különös 210 éve született a SZÓZAT meg... Facebookon kaptam Cs Ildikótól képre írva Png fotel Segítsük barátainkat, hogy meg... Facebookon kaptam Örülök, hogy látlak! Tóth Ágnes - Szervusz pad Örülök, hogy látlak! Akik bántanak téged Hogy lehet megtartani Az a nap, amelyik nevetés nélk... Ne kapaszkodj magasabbra, Hogyan éljünk boldogan, amíg m... Facebookon kaptam Facebookon kaptam 210 éve született a SZÓZAT meg... Facebookon kaptam Facebookon kaptam Próbálj meg ... Akarat A sors
|
|
|
|
termesztett fajtából, bodzabogyókat leszedegetem, apró magvaktól, bogyók héjától, szűrt levet, lekvárfőző edénybe, hígabb változatra, vanília esszenciát, lekvárzselésítő, édesítőszerrel, bodzabogyókat, megszabadulok, löttyintésnyi, átpasszírozom, csomagolásra, leszedegetem, bebugyolálva, visszateszem, végeredmény, készítettem, botmixerrel, termesztett, citromlevet, sterilizált, gyümölcshöz, édesítőszer, mennyiségű, kevesebbet, esszenciát, hozzávalók, lekvárfőző, változatra, beleszórom, turmixolom, esszencia, fejtetőre, magvaktól, minimális, kamrapolc, elkeverek, elkeverem, dunsztban, tisztítva, kisméretű, megmosom, üvegekbe, cukorral, édesítem, képződik, finomabb, fajtából, lekváros, citromlé, kosárban, bodzából, frissen, facsart, edénybe, héjától, lezárom, kihűlni, vágytam, vanília, pektint, szerint, állítom, szárról, vákuum, pektin, percig, lekvár, romlik, mennyi, bogyók, szitán, cuccot, üvegek, tettem, plédek, hígabb, száraz, percre, lassan, sokkal, hagyom, között, szedem, főzöm, benne, egyéb, cukor, irány, mérve, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
69029 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 3098
- e Hét: 32298
- e Hónap: 71910
- e Év: 300847
|
|
|